Při dvou nehodách tramvají se v Brně zranilo sedm lidí

Brno - Krátce po osmé hodině se několik desítek metrů od zastávky Osová v Brně srazily dvě tramvaje. Záchranáři odvezli do nemocnice šest zraněných cestujících. Škody byly vyčísleny na 180 000 korun, uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Příčinou nehody je podle něj selhání některého z řidičů tramvají nebo technická závada. Při další nehodě po poledni tramvaj ve Vídeňské ulici srazila a těžce zranila ženu.

„Zranění utrpěli dva muži a čtyři ženy. Poranění hodnotíme jako lehká až  středně těžká. Všech šest osob jsme převezli do nemocnic,“ řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová. Nejvážnějším poraněním bylo pohmoždění krční páteře a zhmoždění hrudníku. Většina zraněných má různé oděrky.

V Brně-Lískovci se ráno srazily tramvaje číslo osm a pět, jedoucí směrem do centra města. Nehoda se stala asi osmdesát metrů za zastávkou Osová. Pětka narazila při kolizi zezadu do osmičky, která zastavila před místem, kde dělníci svařovali koleje. Provoz se podařilo obnovit po téměř  dvou hodinách.

Asi ve 12:30 srazila tramvaj na lince číslo 2 ženu, která podél kolejí sbírala odpadky. Neštěstí se stalo naproti supermarketu Tesco. „Zavinění s největší pravděpodobností nebude na straně dopravního podniku,“ řekl Neusar.

V Česku se stalo letos hned několik vážných nehod souvisejících s tramvajovou dopravou. V pondělí utrpěl v Olomouci středně těžká zranění tříletý chlapec, kterého při vystupování přivřely dveře tramvaje. Hocha táhl vůz zhruba sto metrů, než se cestujícím podařilo dítě vyprostit.

Největší tragédií je dubnová srážka tramvají na trati mezi Ostravou a Vřesinou. Při neštěstí zahynuli kvůli nepozornosti řidiče tramvaje tři lidé
a desítky dalších utrpěly zranění.