Po střetu s osobním autem zemřel cyklista

Uherský Brod (Uherskohradišťsko) - Dvaapadesátiletý cyklista podlehl v neděli večer zraněním, která utrpěl při střetu s osobním vozem Ford Focus na silnici mezi Uherským Brodem na Slovácku a Polichnem na Zlínsku. Nehodu pravděpodobně zavinil osmadvacetiletý řidič automobilu, informoval mluvčí uherskohradišťské policie Jaroslav Krejčíř.

Podle něj cyklista upažením signalizoval odbočení a při změně směru byl zezadu sražen vozidlem. Řidič je podezřelý, že porušil dopravní předpisy, když údajně přejel plnou středovou čáru a nerespektoval dopravní značku zákaz předjíždění. „Navíc doznal, že jel asi stokilometrovou rychlostí, ačkoliv v uvedeném úseku je rychlost omezena na 70 kilometrů v hodině,“ uvedl Krejčíř. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

Cyklista je v letošním roce třetí obětí dopravních nehod na Uherskohradišťsku, loni na silnicích Slovácka zemřelo 16 osob. V celém Zlínském kraji policisté letos evidují 16 usmrcených účastníků silničního provozu, v loňském roce jich bylo 61.