Letní počasí vystřídají přeháňky a bouřky

Praha - Příjemné teploty posledních dní vystřídá podle předpovědi počasí zvýšená oblačnost a přeháňky. Následujících třicet dní bude srážkově nadprůměrných, teploty budou průměrné. Nejvyšší teploty dnes vystoupily k 27 stupňům Celsia, během zítřka se má ale začít ochlazovat. Meteorologové upozorňují na výskyt bouřek, které ojediněle doprovodí přívalový déšť a kroupy.

Dnešek se dá označit za nejteplejší den tohoto týdne, teploty vystoupaly až na 27 stupňů. Na Šumavě se ale již objevily první dešťové srážky. Ty mají během zítřka přibývat, skoro jasné a polojasné počasí se během zítřejšího dne promění v oblačno doprovázené přeháňkami a bouřkami. Bouřky mohou být na některých místech intenzivní, doprovázené kroupami a přívalovými dešti. Méně srážek se očekává jen na severozápadě republiky. Teploty vystoupí na 21 až 25 stupňů, na východě až 27 stupňů.

Ochlazování má kvůli studené frontě nad naším územím dál pokračovat, ve čtvrtek se budou teploty pohybovat mezi 18 a 22 stupňů, v pátek vystoupí pouze k osmnácti. Oba dny bude provázet oblačná obloha a na většině území se opět objeví déšť nebo přeháňky. Deštivé počasí má vydržet až do konce týdne.

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)