Povodí Ohře usiluje o změnu dopravního značení u přehrady Březová

Karlovy Vary - Silnici kolem přehrady Březová na Karlovarsku považují zástupci Povodí Ohře za velmi nebezpečný úsek. Riziko tam prý hrozí nejen lidem, ale i hrázi. Dopravní značky, které by řidičům přikazovaly snížit rychlost, jsou podle nich nutné. Tvrdí, že v okolí hráze zbytečně havarovaly desítky aut. Policisti ale nevěří, že značky sníží vysokou nehodovost kolem hráze.

Nehody ohrožují konstrukci hráze. Povodí Ohře se už v minulosti pokusilo na silnici první třídy prosadit snížení rychlosti, ale neuspělo. „Podle informací, které se nám podařilo získat je, nutné mít řadu složitých dopravních nehod k tomu, aby se taková záležitost řešila,“ stěžuje si ředitel Povodí Ohře Ladislav Novák.

Po silnici před Březovou jezdí auta poměrně velkou rychlostí. Jedna z nebezpečných zatáček, která vede kolem hráze má 90 stupňů. Minulý měsíc řidička nezvládla projet tímto úsekem a i s autem se zřítila z třináct metrů vysoké hráze.

Podle krajského úřadu je změna značení docela dobře možná a může o ni požádat kdokoliv. Dílčí úpravy značení už proběhly. „My jsme nechali doplnit po dohodě s vlastníkem silnice doporučenou rychlost a zatím to bereme jako dostačující,“ vysvětluje vedoucí policejního dopravního inspektorátu Milan Krámský.

Přísnější dopravní omezení ještě může nařídit krajský úřad, který ke změně značení nepotřebuje souhlasné vyjádření vlastníka ani policie. Zástupci Povodí Ohře zvažují, že sami podají podnět ke snížení rychlosti ještě letos.