O víkendu se stalo přes 600 dopravních nehod

Praha - Během víkendu zemřelo na českých silnicích šest lidí. Vyplývá to z policejních statistik, které během víkendu zaznamenaly 614 nehod. Těžce se zranilo 39 lidí. Vysoká rychlost zavinila 115 dopravních nehod, 68 řidičů havarovalo pod vlivem alkoholu a 104 řidičů nedalo přednost v jízdě. Hmotná škoda byla přes 29 milionů korun.

Smrtelným zraněním pětadvacetiletého řidiče skončila v sobotu ráno nehoda osobního auta nedaleko Bzence na Hodonínsku. Šofér v přehledném úseku vyjel ze silnice a narazil do stromu.

Tragická nehoda se stala i u Bořic na Chrudimsku, kde se pětadvacetiletý řidič zřejmě plně nevěnoval řízení a po průjezdu levotočivé zatáčky najel na pravou krajnici. Poté sjel z mírného svahu na pole, kde se vozidlo několikrát převrátilo na střechu a zpět na kola. Při havárii vypadl z vozidla a utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Dopravní nehodu u obce Želízy na Mělnicku nepřežil v sobotu i čtyřiapadesátiletý motorkář. Utrpěl vážná poranění hlavy, která byla neslučitelná se životem.

Na železničním přejezdu nedaleko šumperského letiště se v neděli dopoledne srazil osobní vlak s osobním autem. Nehoda si vyžádala lehké zranění řidiče vozu, který jel ve vozidle sám.

Pětadvacetiletý motorkář nepřežil v neděli večer srážku s osobním autem poblíž Vilémovic na Havlíčkobrodsku. Vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel v zatáčce do protisměru, kde se srazil s osobním autem.