Dopravní komplikace působí změna značení u zlínské nemocnice

Zlín - Změna dopravního značení a zavedení jednosměrného provozu v blízkosti zlínské Krajské nemocnice T. Bati působí komplikace obyvatelům některých městských částí. Zvýšený dopravní provoz jim v některých místech brání v plynulém výjezdu od domů a blokuje příjezd na hlavní průtah městem. K zavedení jednosměrného provozu na Havlíčkově nábřeží u nemocnice došlo ze soboty na neděli.

„Silnice je neustále ucpaná. Lidé nemohou vyjít nebo vyjet z domů. Nikdo dopředu nic nevěděl a najednou se tam objevily značky,“ popsala situaci Ludmila Bařinková, obyvatelka zlínské části Příluky. Komplikace podle ní způsobují především řidiči nákladních aut, kteří vyjíždějí z místní průmyslové zóny, o změně značení nevědí a v blízkosti frekventované křižovatky se musejí otáčet.

Radnice si od změny dopravního značení slibuje především zklidnění dopravy na Havlíčkově nábřeží v blízkosti krajské nemocnice. Chce také odklonit ty řidiče, kteří si úsekem zkracovali cestu na hlavní silniční průtah městem. Pokud by však ke zlepšení nedošlo, není podle Pavla Dohnala z odboru dopravy a silničního hospodářství vyloučen ani návrat do původního stavu.

Vydáno pod