Ve Zlíně zkomplikoval dopravu havarovaný kamion

Zlín - Ve Zlíně na silnici mezi řekou Dřevnicí a průmyslovým areálem Rybníky havaroval dnes brzy ráno kamion, který převážel 22 tun potravin. Silnice je tam kvůli ruční překládce nákladu zcela uzavřená. Řidič havaroval na nábřeží mimo vozovku, kde se s celou soupravou převrátil na bok řeky Dřevnice. Při havárii nedošlo k žádnému zranění a řidič se z kabiny dostal po vykopnutí čelního skla, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

„Osmatřicetiletý řidič z Jalubí se prý sehnul pro mobil. Nákladní auto vyjelo v zatáčce z cesty a položilo se na bok,“ informovala tisková mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Upozornila na to, že komplikace v dopravě u supermarketu pod Jižními Svahy je nutné očekávat po celý den. Přesnou příčinu nehody policie ještě vyšetřuje. Zatím neupřesnila ani výši škody.

Nehoda se stala krátce ráno před třetí hodinou. Hasiči zajistili vrak kamionu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Z preventivních důvodů rozhodl velitel zásahu o položení záchytné norné stěny na řece Dřevnici, aby se zabránilo případné ekologické havárii.