V Brně zranila tramvaj ženu

Brno - S velmi těžkým poraněním hlavy skončila v nemocnici šedesátiletá žena poté, co ji v pondělí večer v centru Brna srazila tramvaj. Žena přebíhala na Komenského náměstí z tramvaje na trolejbus a vběhla do kolejiště, po kterém jela tramvaj, uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Pohanová. Sražená žena leží ve stabilizovaném stavu v brněnské fakultní nemocnici.

Nehoda se stala krátce před 20:30, záchranná služba byla na místě za dvě minuty od ohlášení. „Žena utrpěla velmi vážná poranění hlavy, záchranáři jí museli okamžitě zajistit základní životní funkce. Poté, co byl její stav stabilizován, ženu převezli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Brno,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Podle mluvčí nemocnice Anny Nesvadbové je žena ve stabilizovaném, ale stále velmi vážném stavu.

Podobná nehoda se stala v Brně před dvěma týdny. Ve Vídeňské ulici srazila projíždějící tramvaj ženu sbírající v kolejišti odpadky. Žena utrpěla vážné poranění hlavy a druhý den v nemocnici zemřela.