Soud vyslechl další klíčové svědky v případu Romana Vaškůje

Přerov - Okresní soud v Přerově pokračuje v projednávání případu zlínského podnikatele Romana Vaškůje, který se měl spolu s Petrem Šmiřákem údajně pokusit uplatit korunní svědkyni v korupční aféře Jiřího Čunka Marcelu Urbanovou. Klíčovou výpověď dnes měla bývalá asistentka tehdy ještě poslance Petra Nečase Iveta Táborská. Před soudem vypovídal také muž, který měl jako vsetínský rodák pro Vaškůje obstarat zprávy o Marcele Urbanové. Soud začal už včera čtením listinných důkazů a výslechem svědků.

Přítel Marcely Urbanové měl za Táborskou přijít a požadovat Nečasovo telefonní číslo. Chtěl si ověřit, zda jsou Vaškůj se Šmiřákem skutečně vyslanci ODS, za které se vydávali. Táborská mu kontakt dát odmítla. Přítel Urbanové ji proto požádal, aby celou záležitost vyřídila sama. Asistentka proto poslala Nečasovi sms zprávu. Tehdejší poslanec jí potvrdil, že oba muži vyslanci ODS nejsou a jedná se pravděpodobně o provokaci.

K soudu se měl dnes dostavit také přítel Urbanové, který se omluvil kvůli nemoci a Jiří Čunek, který je na zahraniční cestě. Zítra by měl vypovídat Vlastimil Zubík, který se mezi obžalovanými pohyboval. Po výslechu svědků bude soud vzhledem k chybějícím výpovědím pravděpodobně odročen.

Vydáno pod