Osobní vlak se na Slovácku srazil s Avií

Drslavice (Uherskohradišťsko) - Osobní vlak s několika desítkami cestujících se dnes ráno kolem šesté hodiny srazil s nákladním autem Avia na železničním přejezdu v Drslavicích na Uherskohradišťsku. Nehoda se obešla bez zranění, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Trať byla asi tři a půl hodiny zablokovaná, první vlak zde opět projel v 9:25, doplnil mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Podle něj se nehoda stala na železničním přejezdu se světly bez závor. Osobní vlak jel z Veselí nad Moravou do Bojkovic. Škoda dosáhla 650 000 korun.

Podle Neusara byla signalizace na přejezdu v provozu a zavinění nehody tak zřejmě nebude na straně železnice. To potvrzují i závěry policie. „Ze zavinění nehody je podezřelý sedmapadesátiletý řidič Avie, který se nevěnoval plně řízení a vjel na přejezd,“ řekla uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková. Dodala, že událost nijak zásadně nenarušila silniční dopravu v lokalitě. „Nehoda se totiž stala na odlehlé silnici spojující obec a benzínku, která se dá lehce objet,“ sdělila Zámečníková.

Podle Mitáčka se vlak s automobilem srazil v době, kdy vůz přejezd přejížděl, a souprava tak zachytila jeho zadní část. Kromě signalizace byl  poškozen i převážený náklad. Cestující zraněni nebyli.

Hasiči krátce po sedmé hodině vyjížděli v kraji ještě k další nehodě v Břestu na Kroměřížsku, kde srazil autobus s osobním autem. Podle
kroměřížské policejní mluvčí Květoslavy Malenovské zavinila nehodu čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního auta z Karvinska, která prý do autobusu narazila. „Při dechové zkoušce u ní bylo zjištěno 2,2 promile alkoholu. Lehce zraněná žena byla převezena do nemocnice,“ uvedla Malenovská s tím, že nikdo z cestujících v autobuse nebyl zraněn.