Při nedělní nehodě v Přerově bylo zraněno pět lidí, jedna žena zemřela

Přerov - Při tragické nedělní nehodě v Přerově se zranilo pět lidí. Jedna žena na následky zranění v noci na dnešek zemřela. Srážku dvou osobních a jednoho nákladního auta zavinil důchodce, který po střetu s tahačem přejel do protisměru. Sdělila to dnes přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

„Osmašedesátiletý řidič Renaultu se plně nevěnoval řízení, přejížděl do levého pruhu a zařazoval se před nákladní soupravu. Přitom zachytil o roh tahače, dostal smyk a přejel do protisměru. Střetl se s protijedoucím osobním autem Fiat,“ uvedla policejní mluvčí.

Řidič Renaultu byl při nehodě lehce zraněn, jeho jednašedesátiletá spolujezdkyně na předním sedadle utrpěla těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehla. Ve Fiatu byl lehce zraněn řidič i dva další spolucestující. Řidič nákladní soupravy vyvázl bez zranění, škodu na vozidlech vyčíslili policisté na 180.000 korun.

Letos je to již osmý případ smrtelného zranění na silnicích Přerovska. V prvním pololetí loňského roku zemřelo na silnicích tohoto regionu o tři lidi více.