Dálnici na Brno na Vysočině zablokoval převrácený kamion

Jihlava - Ve směru na Brno zablokoval dálnici převrácený kamion. Nehoda se stala na 103. kilometru na Vysočině poblíž Větrného Jeníkova. Dálnice byla proto na několik hodin uzavřená. Vyprošťovací službě se již podařilo havarovaný kamion postavit na kola. Vysypaný náklad se však bude odklízet asi pět hodin. Od 12:35 je dálnice průjezdná bez omezení.

Řidič kamionu najel do příkopu, nevyšel mu však manévr s návratem na dálnici a následně se převrátil. Zablokoval tím všechny tři pruhy ve směru na Brno. Na silnici jsou vysypané minerálky v pet lahvích.

Na místě jsou záchranáři, tvoří se totiž kolony. Řidiči kamionů by měli sjet z dálnice na 66. kilometru u obce Loket, osobní auta opustí D1 na 90. kilometru u Humpolce. V opačném směru je částečně omezená doprava i v levém jízdním pruhu.

Ještě dnes se má začít bagrovat zemina, do které uniklo asi 600 litrů nafty. Nedaleko odtud jsou totiž studny s kojeneckou vodou.

Hodinu před nehodou kamionu se na 103. kilometru stala nehoda osobního vozu. Dva Litevce převezla sanitka s lehčími zraněními do nemocnice.