Vlaky mezi Chocní a Ústím nad Orlicí nahradí na týden autobusy

Pardubice - Cestující, kteří jezdí vlakem na hlavním železničním koridoru mezi Chocní a Ústím na Orlicí, musí ode dneška počítat s týdenní výlukou. Většinu železničních spojů nahradí do 17. července autobusy. Opakované výluky se dotknou také cestujících na trati Slatiňany a Žďárec u Skutče na Chrudimsku, uvedl ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah Michal Štěpán.

„Hustota vlakových spojů si vyžádá převedení většiny osobních vlaků v tomto úseku do náhradní autobusové dopravy,“ uvedl Štěpán.

Výluka na trati Choceň - Ústí nad Orlicí začala v 5:00 a skončí příští čtvrtek v 18:45. Autobusové zastávky cestující najdou u železničních stanic. Výjimkou bude stanice Bezpráví, kterou dočasně nahradí zastávka autobusů Orlické Podhůří-Říčky rozcestí. Osobní vlaky, které po trati pojedou, budou mít podle Štěpána zpoždění okolo 15 minut. Spoj z Chocně směr Česká Třebová, který obvykle odjíždí v 5:53, bude po dobu výluk vyjíždět o tři minuty dříve.

Autobusy dnes jezdí od 9:00 do 18:00 ze Slatiňan do Chrasti u Chrudimi a Žďárce u Skutče. Omezení železniční dopravy se bude opakovat také od pondělí až do konce července. V Zaječicích, Chrasti a Horce najdou cestující zastávku na vyznačených místech v centru obcí.