Pitva potvrdila totožnost motorkáře z Třebenic

Mělník - Pitva dnes definitivně potvrdila totožnost mrtvého motorkáře, který byl v neděli nalezen u Medonos na Mělnicku. Je jím jedenatřicetiletý Michal Minka z Třebenic na Lovosicku, kterého rodina a přátelé pohřešovali od minulého úterý, uvedla mluvčí mělnické policie Štěpánka Mikulečánková.

Minka, otec dvou dětí, se v úterý jel projet na silné motorce. Z výletu se ale už nevrátil. Hledat jej kromě rodiny a policie začali také kamarádi z motorkářské komunity. Právě jeden z nich v neděli kolem poledne nahlásil policii nález těla.

„Jeho totožnost byla dnes potvrzena. Pitva také ukázala mnohočetná poranění, jímž na místě podlehl,“ řekla mluvčí. V kapse na zádech kombinézy byly nalezeny i osobní doklady a mobilní telefon. Předmětem vyšetřování stále zůstává příčina nehody. „Na místě byla brzdná dráha, kterou nyní prozkoumá soudní znalec,“ řekla mluvčí. Neoficiálně se mluví o vysoké rychlosti, kterou měl motorkář před okamžikem nehody jet.

Nehoda se stala v pravotočivé zatáčce mezi Liběchovem a Dubou. Tělo zakrývaly větve, proto bylo obtížné ho najít i za pomoci vrtulníku. Motorka byla nalezena asi tři metry od silnice v korytě potoka. Vše nasvědčuje tomu, že se při nárazu rozbila o olši, která u silnice stojí.

Úsek mezi Liběchovem a Dubou na silnici I/9 je mezi motorkáři velmi oblíbeným. Vyznavači silných strojů zde nyní plánují uspořádat pietní jízdu. Ta by se podle Mikulečánkové měla konat v neděli odpoledne ve dvě hodiny. „Pokud k tomu dojde, přijmeme samozřejmě opatření, aby byla zajištěna bezpečnost dopravy,“ dodala Mikulečánková.