Ve Zlínském kraji opraví silnici z Vlčnova do Veletin

Veletiny (Uherskohradišťsko) - Opravu silnice třetí třídy z Vlčnova do Veletin na Uherskohradišťsku letos zahájí Zlínský kraj. Vzhledem k rozsahu rekonstrukce musejí řidiči počítat i s omezeními v dopravě, k úplné uzavírce silnice by však v úseku dojít nemělo. Stavební práce začnou 21. července, zprůjezdnění je předběžně plánováno na červenec příštího roku. Oprava bude stát 34 milionů korun, uvedl mluvčí kraje Patrik Kamas.

„Vozovka má dlážděný povrch ze žulových kostek. Problémem těchto vozovek je zejména hlučnost,“ řekl Radek Berecka z Ředitelství silnic Zlínského kraje, které má údržbu silnic nižších tříd v kraji na starosti. Silničáři nahradí nevyhovující povrch vozovky živičným krytem a celou silnici také rozšíří. Součástí opravy bude také obnova odvodnění vozovky.

Starších úseků silnic s dlážděným povrchem je podle Berecky ve Zlínském kraji už poměrně málo, nejvíce je jich však právě na Uherskohradišťsku. Problémem těchto silnic je nejen vyšší hlučnost, ale i horší sjízdnost a menší nosnost. ŘSZK už zahájilo rekonstrukci několika těchto silnic, například v Uherském Ostrohu nebo v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku, a to především díky vyššímu množství dotací z fondů Evropské unie, které má nyní k dispozici.