Neznámí pachatelé vykradli kancelář poslance Wolfa

Ostrava - Neznámí zloději vykradli v Ostravě kancelář poslance Petra Wolfa. Ke krádeži došlo okolo devatenácté hodiny. Podle Wolfovy manželky si zloději odnesli notebook. Případ podle jejího názoru souvisí s politikou. Poslanec, který před několika týdny opustil ČSSD a její poslanecký klub, je nyní v zahraničí.

„Kriminalisté jsou nyní na místě, provádí prvotní úkony. Musí ohledat místo, abychom pak mohli určit, zda se něco ztratilo,“ vysvětlila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Ta se podle podle slov o vykradení Wolfovy kanceláře dověděla krátce po 19:00. Volal jí Jiří Kuna, který Wolfovi kancelář pronajímá.

Kuna popsal, že slyšel o patro níže bouchnutí a u dveří uviděl dva muže. Zdálo se mu to podezřelé, a proto zavolal poslancovu manželku. Na její doporučení okamžitě volal policii, muži ale mezitím utekli. Podle serveru Novinky.cz pak Wolfova manželka prohlásila, že případ podle ní jednoznačně souvisí s politikou a cítí se ohrožena. 

Wolf opustil ČSSD a její poslanecký klub kvůli údajné špatné atmosféře, která v nich panuje. Koncem června prohlásil, že se ho předseda strany Jiří Paroubek snažil při letošní volbě prezidenta republiky vydírat. Předseda ČSSD mu prý řekl, že když nepodpoří ve volbě Jana Švejnara, zveřejní informace o údajných nesrovnalostech při čerpání dotace ve firmě, kde poslanec působil.

Wolf nyní navíc čelí i spekulacím, podle nichž dluží peníze několika stavebním firmám, poslanec obvinění popírá.

Vydáno pod