Při nehodě na D1 u Vyškova zahynuli včera dva lidé

Brno - Dva lidé zahynuli v úterý odpoledne po srážce dvou aut na dálnici D1 u Vyškova. Dvaapadesátiletý řidič fiatu zastavil u svodidel a vystoupil z vozu, asi chtěl opravit defekt. Do auta však v tu chvíli zezadu narazila avie a přibližně 50 metrů tlačila vůz před sebou. Tři další lidé, všichni rodinní příslušníci z fiatu, jsou zraněni, uvedli mluvčí hasičů, policie a záchranné služby.

Kromě řidiče, který byl v okamžiku nárazu venku, zahynula také žena sedící na zadním sedadle fiatu. Podle záchranářů jí bylo 47 let. „Zranění těchto dvou lidí nebyla slučitelná se životem a na místě nehody podlehli jejich následkům,“ uvedla mluvčí záchranky. 

Další žena zůstala po nehodě zaklíněná na zadním sedadle a utrpěla těžké zranění břicha. „Museli jsme ji vystříhat z vraku,“ uvedl mluvčí hasičů. Záchranáři ji po vyproštění odvezli do nemocnice ve Vyškově. Jedenatřicetiletý muž a třináctiletá dívka utrpěli lehká povrchová zranění.

Neštěstí se stalo ve směru na Prahu v místech, kde se dálnice spojuje s rychlostní komunikací vedoucí směrem k Olomouci, a značně zkomplikovalo dopravu. Policisté nejprve zprovoznili jeden pruh, poté se kolony začaly pomalu rozjíždět.

Jihomoravská policejní mluvčí zatím nechtěla hovořit o tom, kdo by mohl být bezprostředním viníkem nehody. „Případ převzal vyšetřovatel,“ uvedla.