Bankovní lupič se sám udal policii - trápilo ho svědomí

Frýdek-Místek - Jednačtyřicetiletý muž ze Stonavy, který před téměř čtrnácti dny přepadl pobočku České spořitelny ve Frýdku-Místku, se přišel sám udat na policii. Podle mluvčího frýdeckomístecké policie Ivana Žurovce si později sám uvědomil bezvýchodnost své situace a šel se raději přiznat. Za trestný čin loupeže mu hrozí až deset let vězení.

K bankovní loupeži dohnala muže vášeň pro hrací automaty. Rodině a bankám dlužil více než milion korun. Své finanční problémy se proto rozhodl vyřešit přepadením banky. S atrapou výbušného systému přepadl pobočku České spořitelny ve Frýdku-Místku. „Jednalo se o vypínač z motorové sekačky, který byl obalen dráty,“ doplnil mluvčí Policie ČR Frýdek-Místek Ivan Žurovec.  

Pracovnici u přepážky muž ukázal bombu a přinutil ji tak, aby mu dala peníze, které měla u sebe. Odešel přibližně s deseti tisíci korunami. Žena sice hned zapnula alarm a police na místo přijela během několika minut, lupič ale utekl. Po 12 dnech se ovšem sám přišel udat na policejní stanici v Havířově.