Zloději vykradli kancelář advokáta Teryngela

Praha - Neznámý pachatel se v noci na dnešek vloupal do advokátní kanceláře Jiřího Teryngela. Odnesl si finanční hotovost a starožitnosti. Teryngel upřesnil, že pachatelé při vloupání do objektu v Praze 4 vylomili zámek u hlavního vchodu i u dveří na terasu a odklonili bezpečnostní kameru. Krádež dopoledne objevil a nahlásil jeden z jeho spolupracovníků. Policie po pachateli pátrá. Protikorupční policie právníka podezírá z více než stomilionového daňového úniku. Na případ upozornilo Právo.

„Hlášení o krádeži jsme dostali dopoledne, škoda která při ní majitelům vznikla, se odhaduje na 130 tisíc korun,“ informoval mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. „Zatím jsem v kanceláři nebyl, jediné, co vím, je, že se ztratila část mé sbírky zbraní, kterou tvořily hlavně dárky od klientů, což mě velmi mrzí,“ řekl Teryngel s tím, že celkový rozsah škod zřejmě zjistí až v pondělí.

Advokát byl před týdnem propuštěn z vazby, kam ho v červnu poslal Obvodní soud pro Prahu 8. Protikorupční policie právníka podezírá z více než stomilionového daňového úniku. Důvodem stíhání je několik smluv, které podepsal, když na základě plné moci zastupoval společnost Letka Team. Firma pak pomocí těchto smluv provedla obchod s cigaretami za téměř 750 milionů korun a stát připravila o více než 100 milionů korun na dani z přidané hodnoty.