Policisté si v severních Čechách „posvítili“ na motorkáře

Ústí nad Labem - Policisté na Mělnicku a Ústecku se zaměřili na kontrolu motorkářů. Severočeské silnice jsou totiž oblíbeným cílem rychlých jezdců. Počet smrtelných nehod motorkářů se za poslední čtyři roky zdvojnásobil. Dnešní kontroly potvrdily, že jedním z největších prohřešků motorkářů je jízda pod vlivem alkoholu.

Na své oblíbené trase Mělník - Dubá - Česká Lípa dnes museli motorkáři zpomalit. Na provoz na takzvané silnici smrti se dnes zaměřily hlídky dopravní policie. „Někteří řidiči motocyklů přeceňují své schopnosti a jezdí způsobem, který vede k dopravní nehodě. Tato silnice bývá často využívaná motocyklisty a je to místo častých dopravních nehod,“ popsal důvod bezpečnostní akce Jiří Ušák z dopravní policie.

Stačila jen jedna hodina kontrol a čtyři motorkáři museli kvůli požití alkoholu svou spanilou jízdu ukončit. Právě alkohol, agresivní jízda a předjíždění na plné čáře patří mezi nejčastější příčiny nehod na dvou kolech.

Letošní léto se zřejmě zapíše u motorkářů mezi ty nejtragičtější. Jen za poslední čtyři dny jich na silnicích zemřelo sedm. Nálepku hazardérů potvrzují motorkářům i celoroční statistiky. Stoupají nejen počty nehod, ale i mrtvých.

Na silných strojích nejvíc riskují ti nejmíň zkušení řidiči - mezi dvaceti a třiceti lety. Motorkářská sezóna skončí zhruba za tři měsíce. Policisté chtějí do budoucna podobné akce pořádat častěji.

Vydáno pod