České dráhy na konec prázdnin posílí vlaky o 1500 míst

Praha - České dráhy (ČD) na konci prázdnin posílí vybrané vnitrostátní a mezinárodní dálkové spoje o 1500 míst. Další místa pro pasažéry nabídnou posilové vlaky, které firma v neděli vypravuje pravidelně. Dráhy o tom dnes informovaly s tím, že doporučují cestujícím využít především zvláštní nedělní vlaky, včasnou rezervaci míst a nákup jízdenek v předprodeji.

„Například na trase ze Slovenska do Prahy půjde o vlaky EuroCity Košičan, Fatra a Detvan, další vlaky budou posíleny na tratích Jeseník - Olomouc - Brno, Plzeň - České Budějovice, Bohumín - Brno nebo Olomouc - Brno - Praha,“ uvedla ředitelka odboru osobní přepravy Luďka Hnulíková.

Zvláštní nedělní vlaky pojedou dva. První odjíždí z Českého Těšína do Prahy ve 14:42 hodin a zastavuje například v Havířově, Ostravě Kunčicích a Vítkovicích. Druhý spoj odjíždí v 16:10 z Bohumína a směřuje do Prahy přes ostravské hlavní a svinovské nádraží.

„Atraktivní je cesta posilovým vlakem SC Pendolino s odjezdem z ostravského hlavního nádraží v 19:20 a příjezdem do Prahy po 22:30. Vlak je však povinně místenkový, proto by cestující neměli zapomenout na včasnou rezervaci,“ doplnila Hnulíková.

Další nedělní posilové vlaky pojedou mezi Brnem a Ostravou nebo z Českých Budějovic do Prahy.

Ve čtvrtek a v pátek večer odjede z východního Slovenska zvláštní posilový vlak Vihorlat, ve kterém jsou zařazeny také lůžkové a lehátkové vagóny. Spoj odjíždí z Košic ve 20:39 a zastavuje ve všech obvyklých stanicích na severním Slovensku, např. v Kysaku, Spišské Nové Vsi, v Popradu, Štrbě či v Liptovském Mikuláši. Do Prahy pak přijíždí následující den v 6:30.

Podrobné informace o spojích ČD najdou cestující na internetu nebo jim je sdělí pracovníci drah na telefonu 840 112 113.

Vydáno pod