Zakladatel ODS v Pěnčíně Fojtek je obviněný z vraždy podnikatele

Pěnčín (Prostějovsko) - Zakladatel ODS v Pěnčíně na Prostějovsku Zbyněk Fojtek je obviněný z vraždy prostějovského podnikatele. Před třemi týdny ho zatkla policie. ODS, kterou čekají krajské volby, nyní řeší, co se svým členem dál. Informuje o tom dnešní středomoravská Mladá fronta Dnes (MfD).

Fojtek se podle policie snažil svůj čin zamaskovat. Tělo zavražděného podnikatele odvezl z Prostějovska více než 100 kilometrů daleko na odlehlé místo u Branné na Šumpersku, i s autem ho polil benzinem a zapálil. Tým detektivů případ s pomocí kriminalistických expertů vyřešil za necelé tři týdny. Za vraždou byly podle všeho dluhy.

Pokud soud rozhodne o jeho vině, ODS se Fojtka bude chtít zbavit. „Mrzí mě, že se podobná záležitost týká člověka, který je spojen s ODS. Mrzí mě to samozřejmě hlavně obecně, že se vůbec něco takového stalo. Pokud bude odsouzený, není co řešit,“ řekl šéf ODS na Prostějovsku a místostarosta Prostějova Pavel Drmola. Stejně mluví rovněž šéf olomoucké krajské ODS, hejtman Ivan Kosatík. „Pokud se vina prokáže, jednoznačně jsem pro vyloučení ze strany,“ uvedl hejtman. Fojtek se již vzdal funkce šéfa místní buňky ODS v Pěnčíně.