U Lipníku nad Bečvou se srazila dvě auta, tři lidé jsou zraněni

Lipník nad Bečvou (Přerovsko) - Dvě osobní auta se dnes v poledne srazila v křižovatce nedaleko Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Z místa nehody odvezli záchranáři ve vážném stavu tři lidi. Nehoda se stala na místě, které policisté označují za kritické místo. Letos se tam stalo již 13 dopravních nehod.

Srážku zavinil podle policistů řidič Škody Octavia, který jel po staré vedlejší cestě od Olomouce do Lipníka. „Na křižovatce na Horecku nedal přednost v jízdě osobnímu autu, které jelo od Hranic do Přerova. Vozidla zůstala po střetu mimo komunikaci,“ řekla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Při nehodě se zranil viník nehody, jeho spolujezdkyně a řidič osobního auta, do kterého narazil. „Z místa jsme odváželi dva muže a jednu ženu ve věku mezi 40 až 50 lety. Utrpěli středně těžká poranění, skončili v nemocnici v Hranicích a v Přerově,“ uvedla vedoucí dispečinku krajské záchranné služby.

Letos se na této křižovatce, kde se před časem změnila kvůli výstavbě obchvatu Lipníku přednost v jízdě, stalo 13 kolizí. Čtyři lidé při nich utrpěli těžká zranění a dva lehká. Podle policistů patří křižovatka mezi kritická místa v regionu, je však podle nich zřetelně označena. Nehodu většinou zaviní řidiči z vedlejší cesty, kteří dopravní značky nerespektují a nedají přednost v jízdě.

Vydáno pod