Policisté našli v Moravici tělo malého Ondřeje

Otice (Opavsko) - Záchranáři dnes po poledni našli tělo pohřešovaného dvacetiměsíčního Ondřeje. Tělo leželo v řece Moravici u jezu v Kylešovicích, asi pět kilometrů od Otic. Do Moravice se vlévá říčka Hvozdnice, která protéká kolem zahrady rodinného domu, odkud se chlapec v úterý večer ztratil.

Kolem deváté hodiny začali potápěči prohledávat tzv. starý a nový splav na řece Moravici. Záchranáři předpokládali, že pokud chlapec spadl do řeky Hvozdnice, zachytil by se právě zde. Když pracovníci povodí Odry manipulovali se stavidlem na novém splavu a měnili průtok, zahlédli dva policisté ve vodě plavat dětské tělíčko v zelené mikině. Potápěči pak prohledávali vodu v rojnici a Ondřejovo tělo u levého břehu řeky našli.

Pátrání po Ondřejovi komplikovala rozvodněná Hvozdnice, která měla kvůli vytrvalým dešťům asi o 80 centimetrů vyšší hladinu než obvykle. Silný proud odnesl tělíčko zhruba 4 kilometry od domova. Do akce se zapojily desítky hasičů, policistů, psovodi i obyvatelé okolních obcí. Po Ondřejovi pátral i vrtulník s termovizí.

Chlapce indentifikoval jeho otec a strýc. „Celá rodina je hodně zdrcena, troufám si říct, že nejen rodina, ale i lidé z Otic, se kterými jsem zatím mluvil od nalezení malého Ondry, tak pro každého je to šok,“ komentoval smutnou událost starosta Otic Jan Lihotzký. Starosta nabídl Ondřejově rodině, že jí zajistí odbornou psychologickou pomoc, rodina to zatím ale odmítla. Celý případ teď převzala opavská kriminální policie, která teď prošetřuje, jak k nešťastné události vlastně došlo.

Vydáno pod