Nebezpečný recidivista dostal za 40 vloupání téměř 8 let vězení

Frýdek-Místek - Na sedm let a šest měsíců poslal dnes Okresní soud ve Frýdku-Místku nebezpečného recidivistu Lukáše Kužílka. Podle obžaloby má osmadvacetiletý muž na svědomí 40 vloupání do benzinových stanic. Jeho komplic ve vězení stráví tři roky. Třetího člena gangu policisté zastřelili letos v lednu na Novojičínsku při pokusu o útěk.

Trojice mladých mužů podle policie vykrádala především zavřené prodejny u čerpacích stanic. Na svědomí mají údajně také vloupání do restaurací a autobazaru, kde ukradli pět vozů. Používali je pak při dalších zločinech.
Celkem ukradli zboží za téměř 2,2 milionu korun. Poškozením dveří, výloh a vnitřního zařízení způsobili další škodu přesahující milion korun.

Gang policisté chtěli zatknout koncem ledna v době, kdy se připravoval na další vloupání. Zákrok se ale vyvíjel jinak, než zásahová jednotka
naplánovala. V Libhošti na Novojičínsku si trojice v kradeném voze všimla, že je sledována. Auto zastavila a začala prchat. Kužílek ve tmě zmizel.
Policisté začali střílet do vzduchu a pak jeden namířil zbraň na prchající. 

Poslední výstřel zasáhl do boku čtyřiadvacetiletého muže, který při převozu do nemocnice zranění podlehl. Dvaadvacetiletého bratra zastřeleného policisté zatkli na místě.

Kužílek se pak několik měsíců skrýval. Policie jej dopadla v březnu při
zásahové akci Úklid. Podle kriminalistů hledaný muž stihl na útěku sám
vykrást další tři čerpací stanice - ve Frýdlantě nad Ostravicí, Vojkovicích a ve Frýdku-Místku.