Mladý motocyklista nepřežil na Zlínsku vážnou nehodu

Všemina (Zlínsko) - Pětadvacetiletý motocyklista nepřežil dnes odpoledne vážnou havárii, která se stala na okraji obce Všemina na Zlínsku. Přestože záchranáři hodinu bojovali o mladíkův život, muž vážným zraněním ve zlínské nemocnici podlehl. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Motocyklista je letos osmou obětí dopravních nehod na Zlínsku.

Řidič motocyklu Honda Hornet havaroval ve vysoké rychlosti mimo silnici, kde narazil do železného zábradlí branky mostku k rodinným domům. Po nárazu mladý muž vyletěl z motorky a dopadl mezi stromy a keře na břehu potoka. Stroj skončil o deset metrů dál na břehu mezi silnicí a říčkou.

„Cestou na místo nehody byli hasiči informováni zdravotnickou záchrannou službou, že motocyklista visí za nohu ze stromu. Po příjezdu záchranářů byl řidič sundán na zem a okamžitě byl zahájen boj o jeho záchranu,“ uvedl Mitáček. Hasiči pomohli s naložením vážně zraněného mladíka na transportní lůžko a do sanitky.

Po celou dobu asistovali zdravotníkům, kteří se snažili udržet jeho základní životní funkce. „Po půlhodinovém boji byl mladík v kritickém stavu a za stálé resuscitace převezen do nemocnice ve Zlíně. Po transportu na oddělení ARO však i přes veškerou snahu lékařů svým zraněním podlehl,“ dodal Mitáček.

Na silnicích Zlínského kraje letos zahynulo už 33 lidí. Dopravní nehody si vyžádaly devět obětí na Uherskohradišťsku a po osmi na Zlínsku, Vsetínsku a Kroměřížsku. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich bylo 42.