Olomoucký dopravní podnik neohlásil včas nehodu a hrozí mu pokuta

Olomouc - Správní řízení s olomouckým dopravním podnikem (DPMO) zahájila kvůli červnové nehodě Drážní inspekce, při které tramvajová souprava táhla 100 metrů tříletého chlapce sevřeného ve dveřích. DPMO neohlásil podle inspekce mimořádnou událost včas, za což mu hrozí až desetimilionová pokuta, informoval Olomoucký deník.

„Měli povinnost ohlásit mimořádnou událost neprodleně, neboť při ní došlo k újmě na zdraví,“ řekl deníku mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Podnik podle něj nehodu nahlásil až druhý den ráno. Inspekce stále vyšetřuje i okolnosti nehody.

Olomoucký dopravní podnik ve čtvrtek potvrdil, že správní řízení začalo. Více se však k případu nevyjádřil. „Lhůta pro naše vyjádření ke správnímu řízení je do 3. října. Proto zatím nemohu poskytnout informace,“ řekla mluvčí DPMO Magdaléna Kopřivová.

Nehodu vyšetřuje i policie. Ta již má pohromadě všechny podklady a svědecké výpovědi a čeká jen na posudek Drážní inspekce, aby mohla rozhodnout, zda řidiči tramvaje sdělí obvinění z trestného činu, nebo ne.

Nehoda, po které chlapec skončil s tržnými ranami a odřeninami v nemocnici, se stala počátkem června ve Wolkerově ulici. Řidič tramvaje si nevšiml dítěte ve dveřích, zavřel je a jel na další stanici. Chlapce vyprostili ze dveří spolucestující.

Vydáno pod