Motoristé na Velké pardubické zaparkují, musejí však přijet včas

Pardubice - Tradiční dostihový závod Velká pardubická očekává velký příliv automobilů. Motoristé by proto neměli s příjezdem na závodiště v neděli dopoledne otálet. Pořadatelé vyčlenili parkovací stání na tradičních místech, informoval ředitel Dostihového spolku Jiří Kunát.

„Předpokládá se poměrně velký dopravní kolaps, přestože velice úzce spolupracujeme s Policií České republiky, která bude mít vše pod kontrolou. Ale přeci jenom tak velký nápor návštěvníků může zkomplikovat situaci při příjezdu do Pardubic,“ řekl Kunát.

Parkoviště bude na vojenském letišti, kde bude přistavená kyvadlová doprava k závodišti. Policisté uzavřou kvůli parkovacím místům silnici směrem na Chrudim. Další místa pořadatelé vyčlení ve dvoře bývalé vojenské okresní správy u silnice od Přelouče.

Na závodiště bude možné dojet také místní autobusovou dopravou. Posílené spoje pojedou ze sídlišť Polabiny a Dubina, ze zastávky u vlakového nádraží. Autobusy vyjedou v intervalech 20 až 30 minut. Po skončení závodu mohou návštěvníci odjet autobusy ze zastávky u závodiště. Autobusy je odvezou na hlavní nádraží, autobusové nádraží, Palackého třídu a na třídu Míru. Na závodišti dopravní podnik zřídí předprodej jízdenek, vyplývá z informací na webových stránkách podniku.

Vstupenky na tribuny jsou již podle Kunáta z větší části prodané. Areál ovšem pojme až 35 000 návštěvníků, kteří mohou sledovat závod i na velkoplošných obrazovkách. Ty pořadatelé umístí u pedoku a tribun A a D.

Letošní dostihový závod přináší také jednu novinku, dražbu asi čtyř desítek koní českých chovatelů, která se uskuteční v pátek. Podle Kunáta se na území České republiky dražby nekonaly už 20 let. „Chtěli bychom z toho učinit tradici. Letos dražbu uspořádáme v menším národním měřítku,“ podotkl Kunát.