Další trestní oznámení kvůli senátním volbám na Přerovsku

Přerov - Senátní kampaň na Přerovsku se krátce před druhým kolem voleb nadále vyostřuje. Po Vladimíru Hučínovi a Eduardovi Sohlichovi z ODS totiž hodlá podat trestní oznámení i přerovský primátor a kandidát ČSSD Jiří Lajtoch. Nelíbí se mu přelepování jeho plakátů i zesměšňující billboardy. "Mám připraveno trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli billboardům. Zadal jsem to právníkům. Byl to účelový útok na mou osobu v souvislosti se senátními volbami," řekl Lajtoch.

Na billboardech je Lajtoch vyobrazen s textem, že se celý život živí jako placený funkcionář. Primátor a dosavadní senátor má prý informace, že pocházejí od ODS. To však kandidát této strany Eduard Sohlich odmítá: „Náš volební tým s tím nemá naprosto nic společného. My jsme používali regulérní a legální marketingové nástroje a k podobným podpásovým úderům my se nesnižujeme, to dělá protistrana.“ 

Sohlich už naopak podal trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu v souvislosti s e-maily, které neznámý adresát poslal médiím. Autor v něm tvrdí, že měl kandidát ODS pletky se ženami a pochází z rodiny alkoholiků. Text obdržela také ČTK. Sohlich to však odmítá a cítí se být v souvislosti s jeho kandidaturou poškozen. 

Třetí trestní oznámení v souvislosti se senátními volbami na Přerovsku podali stoupenci Vladimíra Hučína navrženého za KAN. Podle nich jeho volební plakáty přelepovali komunisté pomlouvačným textem. Policie oznámení vyšetřuje jako přestupek proti občanskému soužití.