Radní Janeček nahradí ve sněmovně nového senátora Kladívka

Praha - Pražský radní Jiří Janeček (ODS) nahradí svého stranického kolegu Tomáše Kladívka v lavicích Poslanecké sněmovny, který dnes uspěl v boji o senátorské křeslo v Praze 9, a Poslaneckou sněmovnu proto opustí. Janeček, jenž je znám svou kritikou současného vedení ODS, chce "držet linii" s vládou, nicméně vedení strany vyzývá, aby složilo své funkce. Svůj post na pražském magistrátu opustit nehodlá.

„Myslím si, že je opravdu potřeba, aby celé vedení ODS dalo k dispozici své funkce,“ řekl Janeček. „Já věřím tomu, že po dnešku to Mirek Topolánek zabalí,“ dodal. Jako dobrého nástupce vidí svého dosavadního šéfa, pražského primátora Pavla Béma (ODS). „Myslím si, že tím, že Praha obhájila své pozice, dostal Pavel Bém jasný signál,“ uvedl Janeček.

V Poslanecké sněmovně chce pracovat zejména na změně sociálního zákona, zákona o deregulaci nájemného a chce se zasadit o vznik zákona o bezdomovectví. Vadí mu, že neexistuje ucelený souhrn, který by sjednotil řadu vyhlášek, které se bezdomovectví týkají.

Janeček slíbil, že plat poslance věnuje na dobročinné účely. „Nějakou charitativní organizaci ještě musím vybrat,“ řekl.

Vydáno pod