Na Liberecku zemřelo při říjnových nehodách již šest lidí

Frýdlant (Liberecko) - Od začátku října zemřelo na Liberecku při silničních nehodách již šest lidí, zatímco v předcházejících devíti měsících jich přišlo o život dohromady pět. V sobotu odpoledne zahynuli na silnici z Nového Města pod Smrkem do Frýdlantu dva muži ve středním věku. Z policejních statistik vyplývá, že mimořádně špatná bilance havárií je v říjnu v celém Libereckém kraji. Za necelé čtyři týdny v něm přibylo celkem devět mrtvých. Poslední tragédie se v kraji odehrála dnes ráno. Auto usmrtilo na Českolipsku jednaosmdesátiletou chodkyni, sdělila dnes policie.

V pátek přišel na Českolipsku o život jednatřicetiletý motorista v Polevsku. U Turnova zemřel 15. října řidič po nárazu svého auta do stromu. Letos zahynulo v kraji při silničních haváriích 32 lidí. Na Českolipsku bylo za necelých deset měsíců letošního roku 15 obětí, na Liberecku 11, na Jablonecku čtyři a na Semilsku dvě.

„Při sobotní nehodě na komunikaci z Nového Města do Frýdlantu narazila Škoda Felicia do stromu v obci Dolní Řasnice. Dvaapadesátiletý spolujezdec zemřel na místě, o deset let mladší řidič podlehl těžkým zraněním po převozu do liberecké nemocnice,“ řekla liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Příčina neštěstí zatím není známá, nelze vyloučit ani technickou závadu na vozidle. Proč muži zemřeli, osvětlí nařízená soudní pitva. Případ vyšetřují kriminalisté.

Právě na Frýdlantsku zahynulo při říjnových haváriích nejvíce lidí z celého Liberecka. Policisté tam zaznamenali pět úmrtí ze šesti. Dva muži z Polska přišli o život 14. října na silnici mezi Horní Řasnicí a Novým Městem pod Smrkem. Jejich auto skončilo na stromě, stejně jako vůz při sobotním neštěstí v Dolní Řasnici. Na Frýdlantsku zemřela v říjnu při nehodě také mladá Polka. Vozidlo, řízené jejím otcem, havarovalo poblíž pohraniční obce Habartice.