Policisté chytli 15letého zloděje, loupil prý už osmkrát

Karviná - Policisté po dvoutýdenním pátrání dopadli pachatele osmi ozbrojených loupeží, ke kterým došlo v Karviné. Podle policie je jím teprve patnáctiletý chlapec. Přepadával prodavačky v obchodech a choval se k nim obzvlášť surově. Na své loupežné výpravy si bral kuchyňský nůž nebo kladivo. Protože není plnoletý, hrozí mu maximálně pět let vězení.

Chlapec se nerozpakoval použít rány pěstí do obličeje. Některé prodavačky se ho ale nezalekly a bránily se, takže mladík odešel s prázdnou. Podle policie ve čtyřech případech neukradl nic, ve čtyřech se mu lup podařil. Údajný pachatel oslavil patnácté narozeniny teprve před dvěma týdny.

V den svých narozenin utekl hoch z diagnostického ústavu ve Vidnavě na Jesenicku. Zamířil ke své matce do Karviné, cestou si koupil nůž a podle policistů začal loupit. Brutalita pachatele překvapila i karvinského policejního ředitele Martina Hrinka. V nápravu chlapce nevěří ani klinická psycholožka Ludmila Mrtvicová - právě kvůli četnosti jeho trestného chování.