Výstavba nového skřečoňského mostu začne na jaře

Bohumín (Karvinsko) - Nový silniční most spojující městskou část Skřečoň a centrum Bohumína na Karvinsku se začne stavět příští rok na jaře. Vybudování zavěšené konstrukce ze čtyř mohutných pylonů a ocelových prutů bude stát 80 milionů korun, řekla mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic a první automobily by přes most mohly jezdit v roce 2010.

Součástí stavby 100 metrů dlouhého a 650 tun vážící mostu je také dálniční přivaděč na D47. Objekt nahradí stávající skřečoňský most, který je už technicky nevyhovující. Před výstavbou nového mostu vznikne pod mostem zcela nový kruhový objezd. Až bude hotov, dojde ke stavbě samotného mostu, která potrvá více než jeden rok, doplnila Balcarová.

Kvůli výstavbě mostu budou řidiči muset dočasně využívat objízdné trasy. Osobní automobily, autobusy a nákladní automobily do 3,5 tuny budou moci jezdit po celou dobu výstavby přes staveniště, tedy jako dosud po ulici 1. máje, ale nenajedou na skřečoňský most, ale po ulici Lidické, která vede průmyslovou oblastí, se dostanou k železárenskému mostu a do centra města. Veškerá kamionová doprava nad 3,5 tuny ve směru od Karviné do Bohumína bude jezdit po části ulice 1. máje a Opletalova.

Tranzitní doprava bude touto objízdnou trasou jezdit jen po dobu výstavby kruhového objezdu a pouze v jednom směru od Karviné do Bohumína. Ve směru z Bohumína do Karviné, budou moci kamiony projíždět přes staveniště.

Po výstavbě kruhového objezdu pak objížďka přes Opletalovu ulici skončí a díky kruhové křižovatce už bude možné, aby kamiony jezdily opět po ulici 1. máje a přes nový kruhový objezd po Lidické ulici.

Ještě před výstavbou skřečoňského mostu město za téměř šest milionů korun opravilo Opletalovu ulici, po které povede objízdná trasa pro kamiony, a u základní školy ve Skřečoni v ulici 1. máje vybudovalo letos vůbec první světelný přechod pro chodce v Bohumíně.

Součástí stavby 100 metrů dlouhého a 650 tun vážící mostu je také dálniční přivaděč na D47. Objekt nahradí stávající skřečoňský most, který je už technicky nevyhovující.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod