Majitel písecké CK podle policie připravil klienty a věřitele o 1,7 milionu korun

Písek – Majitele písecké cestovní kanceláře, který nevracel klientům peníze za zrušené zájezdy, stíhá policie. Šestapadesátiletý muž se podle policistů také pokoušel ztížit vymáhání pohledávek a způsobil tak škodu za 1,7 milionu korun.

Majitel cestovní kanceláře v posledním roce prodával zahraniční zájezdy, z nichž část byla zrušena. Peníze za úhrady, které mu klienti předem zaplatili, si ale nechal. „Peníze úmyslně svým klientům nevrátil a použil je jiným způsobem,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran. Cestovní kancelář tak přišla zhruba ke 200 tisícům korun.

Peníze ale majitel kanceláře dále posílal na účet své příbuzné, aby se k nim nemohli dostat věřitelé jeho společnosti. „Tak mařil nebo podstatně ztěžoval vymáhání splatných pohledávek svých věřitelů,“ přiblížil mluvčí. Věřitele tak prý připravil asi o 1,5 milionu korun.

Policie ovšem nesdělila, o kterou z píseckých cestovních kanceláří se jedná. Mluvčí Beran uvedl, že firma stále funguje a prodává zájezdy. „Kvůli vyšetřování k ní nebudeme uvádět bližší podrobnosti,“ uvedl.