Šéf pankrácké věznice rezignoval, zřejmě kvůli tomu, že řídil opilý

Praha - Šéf věznice v Praze na Pankráci Jaroslav Gruber ke konci října rezignoval a skončil i na postu náměstka generálního ředitele vězeňské služby. Informoval o tom dnes server Týden.cz. Podle informací serveru je důvodem Gruberova odchodu to, že údajně řídil opilý a odmítl dechovou zkoušku. Na místo bylo vyhlášeno výběrové řízení. Na uvolněný post dočasně nastoupí Radek Kutiš, který zastával funkci šéfa oddělení výkonu vazby.

Generální ředitel vězeňské služby Luděk Kula na konci října vyhověl Gruberově žádosti o propuštění ze služebního poměru. „Odešel sám na základě vlastního rozhodnutí, měl odslouženo v čele věznice 16 let,“ uvedl pro server Týden.cz Kula.

Mluvčí vězeňské služby Robert Káčer o důvodech Gruberova odchodu spekulovat nechtěl, podle Týdne důvod rezignace odmítlo sdělit i vedení vězeňské služby. Kula serveru řekl, že o Gruberově údajné jízdě pod vlivem alkoholu nic neví. „Nezastírám, že pan náměstek míval problém s pitím,“ dodal s tím, že s Gruberovou prací stejně dlouhodobě nebyl spokojen.