U Strahovského tunelu bude o víkendu omezena doprava

Praha - O tomto víkendu bude kvůli výstavbě křižovatky Na Malovance omezena doprava v Praze 6 v okolí Strahovského tunelu. Dnes o tom informoval pražský magistrát. Opatření, které začne v sobotu v pět hodin ráno a skončí o dva dny později, se dotkne individuální dopravy i MHD. Od pondělí musí řidiči počítat také s týdenním uzavřením jízdních pruhů v ulici Chlumecká ve směru do centra.

Ve směru z centra z ulice Milady Horákové nebude možné odbočit do Strahovského tunelu. Objížďka povede po trase Patočkova - Myslbekova - Bělohorská - Pod Královkou - Patočkova. Řidiči ve směru z centra nebudou moci odbočit z Patočkovy ulice do ulice Pod Královkou, zároveň bude zakázáno i odbočení vlevo z Pod Královkou do Patočkovy ulice.

Autobusy MHD budou místo objíždět obousměrně Myslbekovou ulicí. Od pondělí od pěti hodin ráno bude doprava převedena na novou komunikaci, která nahradí stávající vedení Patočkovy ulice.

Další uzavírka se dotkne řidičů, kteří jezdí Chlumeckou ulicí ve směru do centra. Od pondělí jedenácti hodin dopoledne budou po celý týden kvůli opravě povrchu vozovky střídavě uzavřeny jednotlivé jízdní pruhy. Opatření se nedotkne MHD ani osobních automobilů, nákladní automobily ale budou jezdit po pražském okruhu a Štěrboholské radiále.

Vydáno pod