Policie vyšetřuje zatajení nálezu tiketu s výhrou 18 milionů korun

Hradec Králové - Východočeští policisté podezírají tři osoby z Královéhradeckého kraje ze zatajení věci a podílnictví. Jedna z podezřelých žen v Trutnově našla podle nich potvrzení o výhře 18 milionů korun a po domluvě s dvojicí příbuzných vyplacení výhry uplatnili u sázkové společnosti. V případě prokázání viny jim hrozí až osm let vězení.

Policie podezírá devětatřicetiletou ženu z Trutnova, která v říjnu 2008 našla na autobusové zastávce potvrzení o výhře k sázence. Žena nález zatajila a informovala o něm svou sestru a později i zetě a společně se domluvili na rozdělení peněz. „Muž od nich převzal potvrzení o výhře a na jeho základě vybral v polovině října v pražském sídle sázkové společnosti 400 000 korun, které si mezi sebou rozdělili,“ uvedla mluvčí východočeské policie.

Ztrátu potvrzení však nahlásila žena, která jej ztratila, a policisté po několika dnech odhalili trojici podezřelých. Svého jednání údajně litují, peníze, které chtěli získat, plánovali použít na zlepšení bytové situace.