Vršovické nádraží bylo kvůli spadlé troleji bez proudu, železnice v Praze kolabovala

Praha - Část hlavního nádraží a nádraží Praha-Vršovice byla bez proudu. Jeden z rychlíků ráno strhnul trolej, když projížděl nádražím ve Vršovicích. Železniční doprava se tak v některých směrech v Praze zastavila. Závadu se kolem deváté hodiny podařilo opravit natolik, že vlaky nyní opět jezdí po svých obvyklých trasách, informoval o tom tiskový mluvčí ČD Ondřej Kubala. Vlaky končily na okraji Prahy. Cestující si mohli v pokladnách drah vyzvednout zdarma jízdenky na pražskou hromadnou dopravu. Některé vlaky mají až 100 minut zpoždění.

Podle Kubaly už je možné od Smíchova vlakem dojet až na hlavní nádraží. Průjezdná je i trasa pro dálkové vlaky přes Prahu-Malešice.

Mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla doplnil, že dělníci stále opravují zkrat na jedné troleji v areálu hlavního nádraží. Provoz by to ale nemělo zásadně ovlivnit.

Kromě hlavního nádraží zůstalo ráno bez proudu nádraží ve Vršovicích i objízdná trasa Vršovice - Malešice. Rychlíky od Hradce Králové, Nymburku a Mladé Boleslavi končily ve stanici Praha-Vysočany. Osobní vlaky a rychlíky od Benešova u Prahy provizorně zastavovaly ve stanici Praha-Vršovice, v některých případech ve stanici Praha-Hostivař.

S potížemi ohledně vlakových spojení v Praze České dráhy zápolily naposledy koncem října, kdy dopravu zkomplikoval požár zabezpečovacího zařízení na Novém spojení mezi pražskými nádražími.

Vydáno pod