Začala stavba nové silnice, která spojí dvě části Zlína

Zlín – Nová silnice za rok spojí zlínské městské části Příluky a Lužkovice. Ty spolu sice sousedí, ale dojet z jedné části města do druhé je možné pouze oklikou po silnici I/49. Silnice má umožnit obsluhu odlehlejších Lužkovic městskou hromadnou dopravou. Zlepšit se má také obslužnost průmyslové zóny mezi oběma městskými částmi. Stavební práce, které začaly v těchto dnech, si vyžádají asi 40 milionů korun a potrvají zhruba rok.

Obyvatelé Lužkovic mají v současnosti dopravní problémy, protože most přes řeku Dřevnici, který je spojuje se silnicí vedoucí z centra Zlína, je neprůjezdný pro nákladní dopravu i autobusy. Nová silnice má zároveň ulevit obyvatelům Příluků, kteří trpí nadměrnou dopravou související s
provozem průmyslového areálu.

Kromě nové silnice a mostu vedoucího přes Hvozdenský potok se v úseku mezi Příluky a Lužkovicemi počítá i s nákladnými úpravami inženýrských sítí a další infrastruktury. Vznikne zde například nové veřejné osvětlení, třímetrová opěrná zeď, chodník nebo splašková kanalizace. Počítá se i s přeložením plynového vedení. Většinu z celkových nákladů bude hradit zlínská radnice, osm milionů město získalo jako dotaci ze státního rozpočtu.