Ďuričkovi hrozí kvůli výrokům pro média delší vazba

Praha - Státní zástupkyně navrhla rozšířit důvody pro setrvání pražského hoteliéra Bohumíra Ďurička ve vazbě. Žalobkyně se na základě rozhovorů, které hoteliér poskytl médiím, obává, že by mohl pokračovat v trestné činnosti. O návrhu bude v pondělí jednat Obvodní soud pro Prahu 1. Informace přinesl deník Právo.

„Na základě nově zjištěných skutečností a skutečností, které vyplynuly z tiskové konference uskutečněné obviněným ve vazební věznici, dala státní zástupkyně návrh na rozšíření vazebních důvodů o písmeno c. Podle trestního řádu to znamená, že je důvodná obava, že Ďuričko bude opakovat trestnou činnost, za niž je stíhán, nebo že vykoná trestný čin, kterým hrozil,“ sdělila stanovisko žalobkyně mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Hoteliér před několika týdny novinářům ve vazbě řekl, že pokud by byl v ohrožení života on či jeho rodina, jak tomu mělo údajně být při konfliktu s Kočkou, zachoval by se asi stejně jako při tragédii 9. října v pražském baru Monarch. Podle předsedy Obvodního soudu pro Prahu 1 Libora Vávry by se počátkem příštího týdne mělo také rozhodovat o žádosti Ďurička o propuštění z vazby na třímilionovou kauci. Tu již minulý týden zamítlo pražské městské státní zastupitelství.

Vydáno pod