V Karviné hoří skládka pneumatik, policie radí neotvírat okna

Karviná - Hasičské sbory z Karvinska likvidují v těchto chvílích požár, který propukl na pravděpodobně nelegálních skládce se stovkami pneumatik. Kromě plamenů znepříjemňuje hašení také hustý černý dým, valící se z areálu průmyslové výrobní haly. Policisté vydali prohlášení k obyvatelům okolních domů, aby pokud možno nevycházeli a nevětrali. Požár vypukl dnes krátce po 15:30. Na likvidaci ohně přijelo na devět profesionálních jednotek i dobrovolnických sborů. Hasičům trvalo dvě hodiny než plameny lokalizovali a dostali pod kontrolu.

Jako možnou příčinu hasiči nevylučují úmyslného zapálení ohně. Plameny totiž likvidovali v sousední hale již před několika dny. „Už tehdy jsme se snažili najít majitele, to se ale nepodařilo. Je to úkol pro policii či karvinskou radnici,“ řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dodal, že při dnešním požáru nebyl nikdo zraněn a škoda bude nulová. Hala byla totiž určena k demolici a pneumatiky na vyhození.

„Kouř a dým se vinou klimatických podmínek drží při zemi, proto jsme policistům půjčili tlampač a ti nyní obyvatelům hlásí riziko,“ řekl Kůdela. Výrobní hala o velikosti 30 krát 30 metrů byla zaplněná ojetými pneumatikami do výšky téměř tří metrů.

Vydáno pod