Kvůli stavbě R6 se řidiči podívají do Sokolova

Sokolov – Řidiči, kteří cestují do Karlových Varů od Chebu po silnici I/6, budou muset nejméně dva a půl roku objíždět hlavní silnici po sokolovském severním obchvatu. Projedou přitom i částí samotného Sokolova. V trase současné státní silnice se staví nová rychlostní silnice, a protože most přes Ohři má být upraven, bude průjezdná pouze polovina mostu. Rozhodnutí uzavřít silnici I/6 kritizují obyvatelé Sokolova, ale místní radnice ustoupila po příslibu vysokých finančních kompenzací. Podle původního návrhu měla být doprava na otevřené polovině mostu vedena kyvadlově, ale kvůli obavám z dlouhých kolon návrh padl.

Silničáři změnili původní rozhodnutí také s přihlédnutím k tomu, že byl dobudován severní obchvat Sokolova. „Je to z hlediska bezpečnosti té stavby,“ dodal další důvod převedení jednoho směru ze silnice I/6 na objížďku kolem města ředitel karlovarské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Radomil Havrda. Podle odhadů projede po mostě přes Ohři v jednom směru asi šest tisíc vozidel včetně kamionů.

Sokolovská radnice přistoupila na požadavek ŘSD, aby kamiony objížděly město po silnicích nižších tříd a vozovkách patřících městu, po příslibu asi 60 milionů korun na dopravní infrastrukturu v Sokolově. „Předpokládáme, že z hlediska ředitelství bude pro ně příjemnější ty kompenzace nabídnout v určitých stavbách, opravách komunikací, případně nějakých protihlukových stěnách,“ upřesnil starosta Sokolova Karel Jakobec.

Uzavírka mostu na silnici I/6 má začít příští rok v létě a skončit by měla na konci roku 2011. Auta se ale vrátí již na novou rychlostní silnici R6, která by v té době měla být nově otevřena v celém úseku mezi Karlovými Vary a Chebem.

Mapka objížďky
Zdroj: ČT24