Pražští dopravní policisté se v noci zaměřili na kontroly řidičů

Praha - V hlavním městě se dnes policie zaměřila na kontrolu řidičů. Dopravně bezpečnostní akce dostala název "Bezpečně k Vánocům". Přes 120 dopravních policistů rozmístilo hlídky na nejfrekventovanějších úsecích, kde kontrolovali řidičské průkazy, pití alkoholu i doklady totožnosti. Policisté budou v akci pokračovat i dnes v noci.

Policisté řidiče zastavovali po celé Praze, hlavně ale v ulici 5. května a ve Wilsonově. Zaměřili se na obvykle sledované věci. „Na pátrání po odcizených vozidlech, hledaných osobách a na jízdu pod vlivem alkoholu,“ informoval Miroslav Bouška z dopravního inspektorátu. Ve spolupráci se zaměstnanci živnostenského úřadu kontrolovali policisté doklady vozidel taxislužeb.

Alkohol policie jen v první části noci naměřila u víc než deseti kontrolovaných řidičů. „Řidičům pod vlivem alkoholu hrozí bloková pokuta do výše 50 tisíc korun s tím, že řidič může dostat až zákaz řízení na jeden rok,“ řekl Adam Kroupa z dopravního inspektorátu.

Na dopravní akci spolupracovala kromě magistrátu už tradičně i cizinecká policie. Ta kromě řidičských průkazů kontrolovala i pravost dokladů a legálnost pobytu. Další dopravně bezpečnostní akce plánují policisté na prosinec. Podobně zaměřené kontroly na jiných místech ale potkají řidiči v Praze hned dnešní noc.