Převrácený kamion blokoval za Olomoucí rychlostní silnici R35

Olomouc - Srážka dvou kamionů s osobním autem dnes většinu dne blokovala dopravu na rychlostní silnici R35 za Olomoucí ve směru na Mohelnici. Vozidla se srazila v osm hodin, jeden z kamionů potom skončil na boku. Komunikace byla zprovozněna zhruba v 16:45. Téměř devět hodin tak musela auta objíždět uzavřenou rychlostní silnici přes Křelov.

„Čeká se na velký jeřáb a zdržení způsobuje i překládka zboží, kterým je ovoce,“ řekla policejní mluvčí Marta Hanzlová ve tři hodiny odpoledne, kdy byla R35 uzavřena již sedm hodin. Až po zásahu těžké techniky se na rychlostní silnici opět vrátila auta.

Nehoda dvou rumunských kamionů jedoucích za sebou se stala ráno kolem osmé hodiny. Do návěsu, který zatarasil silnici, pak narazilo osobní auto. Jeho dvaatřicetiletá řidička v něm zůstala zaklíněna a museli ji vystřihávat hasiči. „Naštěstí utrpěla jen pohmožděniny v oblasti hrudníku a zad. S lehkým zraněním byla sanitkou převezena do fakultní nemocnice,“ uvedl Jan Weinberg ze zdravotnické záchranné služby. Lehce zraněn byl i spolujezdec z havarovaného kamionu. Policisté příčinu nehody vyšetřují.