Dvě nová policejní auta se srazila na Barrandovském mostě

Praha - Krátce před polednem se srazila dvě nová policejní auta na nájezdu na pražský Barrandovský most. Nehoda se obešla bez zranění. Hmotná škoda ještě není vyčíslena, uvedla pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Podle mluvčí šlo o auta jihočeské policie. Vozidla jela ve směru od Prahy 5 na Barrandovský most a narazila do sebe. Nehoda na jedné z nejrušnějších dopravních tepen Prahy nezpůsobila výrazné potíže v dopravě, uvedla mluvčí.

„Došlo ke srážce dvou nových služebních aut, pravděpodobnou příčinou bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti,“ řekl ředitel jihočeské policie Radomír Heřman. Pro zcela nové vozy vyrazili do Mladé Boleslavi policisté z Písku a měli je převézt na jih Čech.

"Ještě jsem všem kladl na srdce, ať vybírají pečlivé a zkušené řidiče, aby
nedošlo ke zbytečné kolizi,„ zdůraznil Heřman. Na jednom z vozů údajně výraznější škoda nevznikla, druhý automobil má poškozený chladič, světla a nárazník. Výši škody ale zatím Heřman nezná. “Budou potrestáni jako každý jiný řidič, pokud tam došlo k porušení pravidel silničního provozu. Já v tomto případě budu vymáhat i plnou úhradu vzniklé škody," dodal Heřman.