Policie při dopravní akci na severu Čech zjistila přes sto přestupků

Ústí nad Labem - Policisté při mezinárodní policejní akci v noci ze soboty na neděli zjistili na severu Čech 122 dopravních přestupků. Akce byla zaměřená především na požívání alkoholu a návykových látek za volantem. Požití alkoholických nápojů před jízdou odhalili u 14 řidičů, celkem rozdali pokuty za více než 48 000 korun, informovala severočeská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Do dopravněbezpečnostní akce konané pod hlavičkou sítě dopravních policií evropských zemí TISPOL nasadila policie na severu Čech 105 lidí. Ti zkontrolovali 1 162 vozidel, celkem 46 z nich bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Za nepoužití bezpečnostních pásů zaplatilo pokutu 16 řidičů, šest řidičů jelo bez řidičského průkazu a jedno vozidlo bylo bez dálniční známky. Dopravního přestupku se dopustili také jeden cyklista a jeden chodec. Na místě zaplatili řidiči pokuty za 21 700 korun a dalších 26 400 korun zaplatí později. Správním orgánům obcí oznámili policisté navíc 23 závažnějších přestupků.

Podobné akce se konají podle policejního prezidia přibližně třikrát do roka, pokaždé jsou zaměřeny na jiný dopravní přestupek a nemusí se do nich zapojit všechny členské země.