Policie a státní zástupce se přou kvůli poslanci Wolfovi

Praha - Úterní reportáž České televize o připravovaném stíhání poslance Petra Wolfa odstartovala spor mezi státním zastupitelstvím a protikorupční policií. Ta vyšetřuje poslance Wolfa kvůli úvěrovému podvodu a porušování autorských práv. Ostravským státním zástupcům vytýká, že měli v úterní reportáži ČT nepravdivě informovat o ukončení vyšetřování a odevzdání spisu státnímu zástupci k rozhodnutí. Oba úřady se nemohou shodnout, kde se v současnosti spis nachází.

Mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Roman Skřepek České televizi sdělil, že spis stále nebyl ukončen a nachází se na daném policejním útvaru. Okresní zástupkyně v Ostravě Tamara Kornasová ale o umístění spisu hovoří jinak. „Spisový materiál je předložen na okresní státní zastupitelství zde a dozorový státní zástupce si ten spis přezkoumá a vlastním rozhodnutím věc rozřeší,“ uvedla Kornasová.

Policie i státní zastupitelství hodlají přezkoumat, jak vnitřní informace unikly do médií. Roman Skřepek považuje za nepřijatelné, aby se obsah interní komunikace státního zástupce s policií objevoval v médiích.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek již dříve vyzval sněmovního přeběhlíka Petra Wolfa, aby složil svůj poslanecký mandát. Wolf ale za informací o chystaném stíhání vidí politické pozadí. „Tady jde o to, aby některé věci nebyly odsouhlaseny, nebo byly odsouhlaseny tak, jak chce sociální demokracie,“ prohlásil Wolf.