Za smrt muže z Plzeňska může otrava plynem

Kaznějov (Plzeňsko) - Oficiální příčinou rodinné tragédie, která se stala minulý týden v úterý v Kaznějově na severním Plzeňsku, je otrava oxidem uhelnatým. Hasiči našli ve zdejším rodinném domku mrtvého osmapadesátiletého muže a jeho o 16 let mladší zraněnou partnerku.

„Nařízená soudní pitva potvrdila otravu. Rodina měla v domku karmu,“ prohlásil policejní mluvčí Josef Aubrecht. Mluvčí tímto popřel veškeré spekulace o násilí mezi manžely, které se v souvislosti s případem objevily.

V úterý odpoledne vyjeli k domu jako první hasiči, které přivolala dcera zemřelého. „Chtěla, abychom domek otevřeli. Uvedla, že má strach o rodiče, kteří mají být vevnitř,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Alena Marešová. V domě pak našli mrtvého muže a zraněnou ženu.

Ve vážném stavu byla žena převezena do plzeňské nemocnice. Po cestě ji museli resuscitovat. Několik dnů museli také policisté čekat s jejím výslechem. Do rodinného domku byl okamžitě přivolán druhý lékař, aby pomohl objasnit příčinu úmrtí. Soudní lékařka nezjistila na místě stopy násilí, byla nařízena pitva.

Podle některých sousedů a lidí z okolí byl mrtvý muž, který se ženou v domku žil, žárlivý. Svou partnerku údajně napadal, často prý pil. V jednom případě ji prý chtěl také zapálit, žena se zachránila útěkem z okna. Podle některých informací také na muže podala v minulosti trestní oznámení, pak ho ale stáhla. V Kaznějově se v den tragédie mluvilo i o tom, že někdo ze svědků slyšel z domku střelbu.

Sanitka
Zdroj: ČT24/Adéla Pobořilová