Na namrzlé silnici na Liberecku zemřel řidič Škody 120

Raspenava (Liberecko) - Čtyřiašedesátiletý řidič Škody 120 zemřel dnes odpoledne na Liberecku při srážce svého vozu se Škodou Octavia. Neštěstí se odehrálo na namrzlé vozovce mezi Oldřichovem v Hájích a Raspenavou. Sdělila to policejní mluvčí Vladimíra Vránová.

Octavia dostala po 13:00 smyk a v protisměru najela do Škody 120 - automobilu s mnohem slabšími bezpečnostními prvky. „Řidič octavie vyvázl z havárie bez zranění a dechová zkouška prokázala, že nebyl pod vlivem alkoholu. Ve Škodě 120 utrpěla zranění spolujezdkyně a sanitka ji převezla do nemocnice ve Frýdlantě,“ dodala Vránová.

V Libereckém kraji šlo letos o druhou smrtelnou silniční nehodu. První obětí se stal na Semilsku jednadvacetiletý řidič Škody Fabia. Na Nový rok po půlnoci se vydal na projížďku, v Roztokách u Jilemnice vyletěl ze zatáčky a zemřel. Podle svědeckých výpovědí pil před jízdou alkohol.

V Libereckém kraji přišlo loni při silničních haváriích o život 39 lidí. Nejvíce obětí zaznamenali policisté na Liberecku. Ve srovnání s předloňským rokem tam stoupl počet mrtvých z deseti na 16.