Nehoda na D1 zkomplikovala provoz u Větrného Jeníkova

Jihlava - Havárie dvou kamionů a osobního automobilu na 108. kilometru dálnice D1 dnes časně ráno zastavila provoz ve směru na Prahu. Před devátou hodinou se tam podařilo dálnici zprůjezdnit, informovalo Národní dopravní informační centrum. Jeden z řidičů utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Provoz tam byl dokonce na čtyři hodiny zcela zastaven. Dalších pět nehod policie řešila mezi 94. a 106. kilometrem ve směru na Brno, řidiči by měli být velmi opatrní.

Policisté doporučovali řidičům osobních aut sjíždět kolem 113. kilometru a využít objízdnou trasu přes Havlíčkův Brod. Kolony se tvořily i na dálničním přivaděči ve směru od Jihlavy, a to u Pávova.

Nehoda se stala kolem čtvrté hodině. Podle hasičů unikla z poškozené nádrže jednoho z vozidel nafta. „Řidič jednoho z kamionů maďarské národnosti utrpěl zlomeninu horní čelisti a nosu a zhmoždění hrudníku. Byl převezen do jihlavské nemocnice,“ řekl ředitel záchranné služby Lukáš Kettner.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Vyprošťování havarovaného kamionu zkomplikovalo po deváté hodině i provoz na D1 ve směru na Brno, kde byla také zastavena doprava na 106. kilometru. Po odstranění následků nehody se tam podařilo před desátou hodinou obnovit provoz bez omezení.

Vydáno pod